Workshops over identiteit.

Het nadenken over welke onderwerpen belangrijk voor je zijn geeft richting aan leven. De mens handelt naar wat zij zich voorstelt.

In de eerste les krijg je eenvoudige oefeningen die je inzicht geven wat voor jou belangrijk is. Je zoekt uit wat echt belangrijk is voor je, onder andere welke interesses en motivaties je hebt. We onderzoeken samen welke beelden hierbij horen. Vervolgens kijken we welke vormgeving bij je past. Thuis verzamel je plaatjes die kenmerkend zijn voor je identiteit.

In de tweede les maak je een collage volgens de vorm die we gevonden hebben in de eerste les. Je kan je collage compleet maken met teksten en tekeningen.

Wat benadruk je en wat laat je weg? Welke volgorde kies je en hoe ga je het presenteren? Hoe zet je iets in beeld met welke technieken? Deze vragen worden behandeld. Je krijgt duidelijke opdrachten en theorie om mee aan de slag te gaan.

Hiermee wil ik nieuwsgierigheid oproepen naar de ander en voorbij de eerste indruk gaan. Bij een eerste kennismaking volgt snel een eerste indruk op basis van het uiterlijk. Wat als de innerlijke kernwaardes direct zichtbaar zijn? Het innerlijk tentoongesteld. Met beeld kan je een veelzijdig antwoord geven met de juiste accenten.

Samenwerken en vertrouwen: Het is makkelijker om te vertrouwen als je weet wat de motivaties en de waardes van de ander zijn. Herkenning schept een band. Samenwerken met mensen is het fijnst als je elkaar aanvult en iedereen kan doen waar hij/zij goed in is. Hoe meer divers de groep is, hoe meer er gebruik kan worden gemaakt van verschillende talenten, hoe beter het resultaat. Als het doel van de groep en je eigen persoonlijke doel overeenkomen ontstaat er synergie.

Voordelen van beeld: Beeld leest sneller, in een ogenblik hebben we een indruk. Met beeld kan je makkelijker nuances aanbrengen qua emotie. Er zijn geen dingen negatief of niet gewenst, alleen afwezig. Leegtes oftewel negatieve ruimte geven een bepaalde zwaarte en sfeer. Selecteren en ordenen van beeld is heel belangrijk want een beeld heeft invloed op het beeld ernaast. Je kan in een opsomming of in een groep bepaalde dingen uitlichten. Er ontstaan verbanden tussen twee beelden naast elkaar. Beeld heeft meer impact en prikkelt mensen om verschillende perspectieven te zien. Het bevordert een dialoog die anders is dan taal alleen. Het werkt als een spiegel. De inzet van visueel denken op een efficiënte en originele manier leidt tot nieuwe inzichten.

Je kan je hier aanmelden.