Fotospeurtocht

Photo Discovery is een leerzame fotospeurtocht. Het is een route door de binnenstad van Den Haag en op elke aangegeven locatie zijn er foto-opdrachten. De opdrachten zijn beschreven in een boekje met uitleg erbij (in het Nederlands en in het Engels), door de uitleg leer je beter fotografen en anders kijken. Je kan de route lopen op eigen tempo en onderweg geïnspireerd raken door de opdrachten. Je kan ook deze speurtocht samen met andere mensen doen. Het is mogelijk om er een wedstrijd van te maken. De opdrachten dagen je uit om fotografisch te kijken. Ze inspireren je tot een nieuwe zienswijze. De opdrachten kunnen met camera of telefoon gemaakt worden. Een voorbeeld van een opdracht is om van een kerk een dramatische en een pittoreske foto te maken. Er wordt uitgelegd hoe je dat doet. (4 tot 6 uur)

Het centrum in de Picture (2 tot 2.5 uur), is een verkorte versie van Photo Discovery. De locaties zijn alleen de Nieuwe kerk en het Atrium.  Deze route kan met kinderen gedaan worden. Ze hoeven dan niet de opdracht uit te voeren, maar de standpunten van de voorbeelden te zoeken. Een leuke excursie voor alleen volwassenen of volwassenen met kinderen of voor een school. De opdrachten kunnen zowel met camera als op telefoon gedaan worden.

Wil je een Foto speurtocht op een andere locatie? Ik kan voor jou op elke locatie een speurtocht maken. We kunnen samen bespreken hoe lang het duurt, hoe moeilijk het wordt, wat voor een camera er vereist is om de opdrachten uit te voeren (telefoon of spiegelreflex/ systeemcamera), of dat er een wedstrijd element in zit. Je kan ook kiezen of ik erbij ben om les te geven of dat je het zelf organiseert en alleen de route met opdrachten ontvangt in een (digitaal) boekje.