Documentaire fotografie, reportage en storytelling

De cursus is geschikt voor gevorderden.

Tijdens deze cursus leer je hoe je een project, documentaire of een reportage maakt over een specifiek thema of onderwerp. Je leert over beeldtaal en hoe je de techniek gebruikt om de inhoud te versterken. Tijdens de cursus ontwikkel je een visuele handtekening, je eigen stijl.

Hoe maak je een verhaal met een beeld of met een serie? Waarom is een mooie foto niet altijd een goede foto? En een goede foto niet altijd mooi? Hoe maak je impact met een foto? Wat is het verschil tussen reportage, documentaire en conceptuele fotografie? Deze vragen komen uitgebreid aan bod. Je werkt aan je eigen project en de uitdaging is om gedurende het hele proces de juiste vragen te stellen met het antwoord in de foto’s. We gaan in op de inhoud en de zeggingskracht van je werk. En je leert hoe je kan ontdekken welke stijl en welk onderwerp het beste bij je past.

Het is belangrijk om keuzes te maken; Hoe en waarom je bepaalde onderwerpen fotografeert. Een serie maken na een dag fotograferen werkt heel anders dan met een doel op pad gaan om een bepaald verhaal te vertellen.

De beelden zeggen ook veel over de maker zelf, over zijn visie en welke onderwerpen belangrijk zijn voor hem (visuele handtekening). Het een uitstekend middel om verschillende visies en zienswijzen te laten zien van verschillende fotografen. Het werkt als een spiegel voor de maatschappij.

Het werken aan je project doe je thuis en de resultaten worden besproken in de les met de andere fotografen. Dit help om je eigen visuele handtekening te vinden – je persoonlijke stijl in fotografie.

Het eindresultaat van de cursus is een fotoboek met bijbehorende expositie in de studio.

Voor de eerste les neem je 20 geprinte, zelfgemaakte, favoriete foto’s mee.

Je hebt tijd nodig tussen de lessen door om aan je project te werken.

4 tot 8 deelnemers

Prijs: 385 euro

Bij 3 aanmeldingen prikken we een datum. Heb je interesse? Meld je nu aan.

Tijd: 19.00 – 21.30

7 lessen en een expositie met een feestje

Fotografieclub: Na de cursus kan je gratis lid worden van de fotoclub voor natuur en straatfotografie, festivals en exposities.