Fotografie voor Beginners in Porto, Portugal

Leer binnen een week mooie foto's maken en je camera goed te bedienen in de prachtige stad Porto!

We beginnen met de functies van de camera zoals witbalans, scherpte-instellingen, licht meten, verschillende soorten lenzen en onder- en overbelichten. Je leert te werken met de drie-eenheid: sluitertijd, diafragma en ISO.  Je leert ook over licht, compositie en hoe je meer impact genereert met je foto. Na deze cursus zijn je foto’s gegarandeerd beter.

De theorie en leerzame opdrachten krijg je van te voren digitaal opgestuurd om door te lezen. Er is veel aandacht voor compositie en beeldtaal. Er worden verschillende stijlen van fotografie behandeld zoals documentaire-, reportage-, natuur-, straat- en portretfotografie.

Oefeningen met de groep: camera instellingen, scherptediepte, point of view. Samen met de deelnemers van Straatfotografie oefenen we: lange sluitertijd (als het donker is), invulflits, portretfotografie.

5 dagen fotografielessen in Porto Portugal.

  • Dag 1: Aankomst in hotel
  • Dag 2: camera-instellingen en witbalans, focus, flits en lichtmeting
  • Dag 3: diafragma, ISO, lenzen en scherptediepte. In de avond oefenen we met lange sluitertijd en invulflits.
  • Dag 4: compositie, beeldtaal en portret op locatie, wij zijn om de beurt het model of de fotograaf of de lichtman/vrouw.
  • Dag 5: straatfotografie, portret van een onbekende en in de avond werkbespreking.
  • Dag 6: foto speurtocht met opdrachten.
  • Dag 7: Einde van de fototour

Start: half oktober 2022

Docenten: Barbara Smeenk en Dave Flin

Prijs: 550 euro, inclusief digitale handleiding (exclusief: overnachting, vervoer, entreegelden en alle andere dingen)

Je neemt mee: Eigen (spiegelreflex- of systeemcamera), voldoende accu's en geheugenkaartjes en het liefst ook een laptop en een fotostatief voor nachtfotografie. Een statief kan eventueel geleend worden in overleg.

Wil je meedoen met telefoon of een point and shoot camera? Dan kan je de eerste 2 lesdagen met straatfotografie mee.

4 tot 8 deelnemers

De lessen worden gegeven in het Engels, beide leraren spreken Nederlands. De theorie en opdrachten zijn zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar.

In de zomer komen de suggesties voor hotels en vluchten op deze site. Het leuk is om samen te reizen en om in hetzelfde hotel te zitten. Voel je vrij om een ander hotel of vlucht te boeken.

De voorbeeldfoto's hieronder zijn gemaakt in diverse landen.