Analoge fotografie

In deze workshop leer je hoe je een rolletje film uit een analoge camera in een tankje ontwikkelt tot negatieven. Deze negatieven druk je af/print je met licht uit een vergroter op papier in een doka, dat is een donkere kamer met rood licht. Dit papier gaat vervolgens in 3 baden met chemicaliën. Het resultaat is een zwart-wit foto op fotopapier.

Je leert ook hoe je de film kan pushen. Je krijgt theorie over verschillende soorten films en camera’s. Je gaat zelf een 35 mm zwart/wit film van T-max 400 ontwikkelen. De negatieven die hieruit komen, kun je afdrukken op je eigen vergroter. Je leert alles over doordrukken, tegenhouden, gradatiefilters, soorten papier en chemicaliën. Je leert ook  om een contactsheet en fotogrammen te maken.

Prijs workshop: ontwikkelen en afdrukken inclusief filmrolletjes, chemicaliën en fotopapier met 4 tot 8 deelnemers 500 euro (ongeveer 6 uur)

Workshop: negatieven afdrukken op papier, inclusief chemicaliën en fotopapier met 4 tot 8 deelnemers  is 250 euro (ongeveer 3 uur)

Er zijn 6 vergroters, het is mogelijk om met 2 mensen te werken met 1 vergroter.