Straatfotografie in Porto, Portugal.

Leer binnen een week goede series maken op straat.

De eerste fotografiedag probeer je verschillende stijlen, onderwerpen en thema's uit. De 2de dag maak je een reportage over een onderwerp. De laatste 3 dagen werk je aan je aan 1 thema of onderwerp naar keuze in je eigen stijl (visuele handtekening).

De theorie en leerzame opdrachten krijg je van te voren digitaal opgestuurd om door te lezen. Er worden verschillende stijlen van fotografie behandeld zoals documentaire-, reportage-, straatfotografie en portret op locatie. Er is veel aandacht voor de impact van het beeld.

Oefeningen met de groep: keuzes maken tussen onderwerpen, thema's en stijl. Oefeningen met bewegingsonscherpte en flits. Samen met de beginners: Portret op locatie, nachtfotografie en invulflits.

5 dagen fotografielessen in Porto, Portugal.

  • Dag 1: Aankomst in hotel.
  • Dag 2: Verschillende series maken in een dag. In de avonds bespreken we de series.
  • Dag 3: Reportage maken. 's Avonds: lange sluitertijd en invulflits.
  • Dag 4: Portret op locatie, wij zijn om de beurt het model of de  fotograaf of de lichtman/vrouw.
  • Dag 5: Portret van een onbekende en een thema uitwerken. In de avond bespreken we het resultaat.
  • Dag 6: Fotospeurtocht met opdrachten.
  • Dag 7: Einde van de fototour.

Start: half oktober 2022

Docenten: Barbara Smeenk en Dave Flin

Prijs: 550 euro, inclusief digitale handleiding (exclusief: overnachting, vervoer, entreegelden en alle andere dingen)

Meenemen eigen camera, voldoende accu's, geheugenkaartjes, statief en eventueel een laptop. Statief kan eventueel geleend worden in overleg. Externe flitser is zeker aan te raden.

4 tot 8 deelnemers

De lessen worden gegeven in het Engels, beide leraren spreken Nederlands, theorie en opdrachten zijn zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar.

In de zomer komen de suggesties voor hotels en vluchten op deze site. Het leuk is om samen te reizen en om in hetzelfde hotel te zitten. Voel je vrij om een ander hotel of vlucht te boeken.