Fotografiecursus in Porto, Portugal.

Leer binnen een week mooie beelden en goede series te maken.

Fotografieweek in Porto voor beginners en gevorderden. De beginners concentreren zich op compositie en stijl. De gevorderden richten zich op werken in een serie, impact van het beeld en storytelling.

De theorie en leerzame opdrachten krijg je van te voren digitaal opgestuurd om door te lezen. Er worden verschillende stijlen van fotografie behandeld zoals documentaire-, reportage-, straatfotografie en portret op locatie.

  • Dag 1: Aankomst in hotel. Boottocht over de rivier de Douro.
  • Dag 2: Wandeling langs de rivier met inspirerende foto opdrachten. Diner op het strand
  • Dag 3: Reportage maken bij Porto Cathedral. S' avonds: nachtfotografie bij Jardim de Morro en het klooster met prachtige uitzichten.
  • Dag 4: Portret op locatie, wij zijn om de beurt het model of de fotograaf of de lichtman/vrouw. Park de Cidade en Museum Seralves met een prachtige beeldentuin. S'avonds fotobespreking.
  • Dag 5: Straatfotografie in het centrum en park Sāo Roque.
  • Dag 6: Foto speurtocht met opdrachten in de oude stad.
  • Dag 7: Einde van de fototour.

Wij zorgen voor statieven, reflectiescherm, invulflitser (Let op: werken met flits en lange sluitertijden is niet mogelijk met een smartphone. Heb je alleen een smartphone en wil je meedoen met de flits- en bewegingsonscherpte oefeningen vraag dan van tevoren of je een camera kunt lenen voor deze oefeningen).

In deze week kun je verschillende stijlen, onderwerpen en thema's uitproberen, een reportage maken over een bepaald onderwerp, of werken aan  je eigen stijl (verbeteren en verfijnen van je visuele signatuur).

Datum: 12 t/m 18 oktober 2022

Docenten: Barbara Smeenk en Dave Flin

Prijs: 550 euro, inclusief digitale handleidingen, entreegelden, boottocht, vervoer in de stad Porto (ook van en naar vlieghaven), (exclusief: overnachting, maaltijden, vliegticket)

Meenemen eigen camera of telefoon, voldoende accu's, geheugenkaartjes, statief en eventueel een laptop.

Deelnemers: 3 tot 8

De lessen worden gegeven in het Engels, beide leraren spreken Nederlands, theorie en opdrachten zijn zowel in het Nederlands als in het Engels.

Vliegreis suggestie: Transavia Amsterdam - Porto 6.55. Terugreis: Porto - Amsterdam 8.45

Hoteltip: Hotel Aliados